نام و نام خانوادگی رئیس بخش : آقای دکتر ابراهیم حسنی
رشته تحصیلی : فلوشیپ بیهوشی قلب
نام و نام خانوادگی مسئول بخش : آقای رضا کریمی
رشته تحصیلی : پرستاری
موقعیت جغرافیایی واحد : طبقه چهارم بیمارستان
شماره تماس : 32375910-044 داخلی 648
این مرکز دارای 3 اتاق عمل فعال جراحی قلب می باشد که یک اتاق به اعمال جراحی اورژانسی اختصاص داده شده است. همه اتاقهای عمل مجهز به پیشرفته ترین ابزار و تجهیزات جراحی و در ارتباط با بخش ICU برای انتقال بیماران می باشند. در این مرکز ، 3 نفر جراح قلب و عروق و 3 نفر فلوشیپ بیهوشی قلب مشغول خدمت رسانی به بیماران عزیز می باشد.
ترمیم و تعویض دریچههای قلبی :
بیشتر اعمال جراحی برای ترمیم و تعویض دریچههای قلب بر روی دریچههای میترال و آئورت انجام میشوند که در سمت چپ قلب قرار دارند. دریچه میترال جریان ورودی به بطن چپ و دریچه آئورتی جریان خروجی از بطن چپ را کنترل میکنند. بطن چپ قلب قدرتمندترین حفره قلب میباشد و خون را به نواحی مختلف بدن پمپ مینماید. این دو دریچه، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریها قرار دارند. همچنین این دو دریچه در فعالیت کلی قلب نقش حیاتیتری دارند.
چون ممکن است پیشرفت بیماریهای دریچهای قلب در هر فردی متفاوت بوده و غیرقابلپیش بینی باشد، بنابراین زمان و طول مدت درمان این بیماریها در هر بیماری متفاوت است. اگر علایم بالینی نداشته باشید و یا بیماری موجود دریچهای تاثیری منفی بر فعالیت قلبتان نداشته باشد، ممکن است متخصص قلب و عروق فقط بیماری شما را تحت نظر بگیرد.
در دریچههایی که به شدت آسیب دیده و تنگ شدهاند، ممکن است ترمیم بالونی دریچه (گشاد کردن دریچه با استفاده از کاتتری که در نوک خود بالونی دارد) یا ترمیم و تعویض جراحی دریچه، ضروری باشد. ترمیم دریچه با استفاده از کاتتر، روش کم خطری است که تهاجم کمتری نیز دارد. در این روش، ترمیم دریچه با استفاده از کاتتری صورت میگیرد که از طریق سرخرگ وارد قلب میشود. انواع دیگر ترمیم یا تعویض دریچه تقریباً همیشه با جراحی قلب باز انجام میشوند، یعنی با استفاده از یک بیهوشی عمومی، استخوان جناغ سینه شکافته میشود و یک دستگاه قلب-ریه جایگزین قلب در طول عمل جراحی میشود.
معمولاً در این مورد یک متخصص قلب و یک جراح قلب با هم مشورت خواهند کرد تا مشخص نمایند که استفاده از کدام روش درمانی بهتر است. حتی اگر علایم بالینی بیماری را نداشته باشید، گاهی اوقات استفاده از این روشها برای پیشگیری از بروز آسیب به قلب ضروری میباشند.
تعویض دریچه :
اگر امکان ترمیم دریچه وجود نداشته باشد، جراح میتواند دریچه قلب شما را بردارد و به جای آن یک دریچه مکانیکی یا زیستی (بیولوژیک) قرار دهد. دریچه مکانیکی از فلز و پلاستیک ساخته میشود؛ و دریچه زیستی (بیو پروتز) از بافت حیوانی یا انسانی تولید میشود. هر یک از این انواع دریچهها معایب و مزایای خاص خود را دارند که شما و پزشک معالجتان باید آنها را در نظر بگیرید.
یکی از مزایای دریچههای مکانیکی دوام آنها میباشد. حتی اگر در یک فرد جوان کار گذاشته شوند ممکن است تا آخر عمر با او باقی بمانند. مدلهای زیادی از این نوع دریچهها وجود دارند. جراح قلب، ممکن است به خاطر نوع جراحی که قصد انجام آن را دارد، یک مدل خاص را به مدلهای دیگر ترجیح دهد، ولی از نکته نظر شما این دریچهها تفاوتهای اندکی با هم دارند. با اینحال، احتمال لخته شدن خون در اطراف دریچههای مکانیکی زیاد است. یک لخته خون ممکن است، جلوی دریچه را گرفته و یا جدا شده و به قسمتهای مختلف بدن انتقال یابد (مثل مغز، که منجر به سکته مغزی میشود). در نتیجه، هر فردی که دریچه مکانیکی دارد، باید تا آخر عمر وارفارین بخورد. وارفارین یک داروی ضد انعقاد میباشد. فردیکه وارفارین مصرف میکند باید به طور مرتب با آزمایشهای PT-INR وضعیت انعقادی خون خود را کنترل نماید.
قرص وارفارین :
آن دسته از بیمارانی که دریچه آنها از نوع فلزی است جهت جلوگیری از ایجاد لخته خون باید قرص وارفارین مصرف کنند. مصرف نکردن آن بیماران را با مشکلات بسیار حاد و جدی روبرو خواهد کرد.
این قرص با تاثیر برروی یک سری از فاکتورهای انعقادی خون، زمان انعقاد آن را افزایش میدهد. تاثیر این دارو را آزمایشی بنام زمان پروترومبین (PT ) و نسبت بین المللی (INR ) تعیین میکند.
نقاهت در بیمارستان :
بعد از عمل جراحی، باید 1 تا 3 روز را در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) بگذرانید، این بخش جایی است که کارکنانش به دقت فعالیت قلب شما را زیرنظر دارند. بیشتر بیماران ظرف مدت 24 ساعت بعد از عمل جراحی میتوانند بنشینند و پس از یک یا دو روز میتوانند راه بروند. وقتیکه پزشکتان قانع شد که قلبتان به ثبات رسیده است، میتوانید بخش مراقبتهای ویژه (ICU) را ترک کنید، در این صورت لوله ها و کاتترهای اضافی از بدن شما خارج میشوند. برخی افراد بعد از عمل جراحی دچار ریتم سریع قلبی و یا ریتم نامنظم قلبی میشوند. این حالت را میتوان به وسیله داروها درمان کرد. همچنین ممکن است حرکت قلب کند شود، در این حالت از ضربانساز مصنوعی استفاده میشود. ممکن است شما به حد کافی قوی بوده و بعد از 5 تا 7 روز از بیمارستان مرخص شوید.
نقاهت در خانه :
معمولا دوران نقاهت بعدی در خانه چندین هفته طول میکشد تا شما به شرایط عادی برگردید. برخی افراد اشتهای خود را از دست میدهند و دچار یبوست میشوند. ممکن است به آسانی خسته، کسل یا افسرده شوید و یا خوابیدن برای شما دشوار شود. برخی افراد در محدودهای که رگهای خونی برداشته شدهاند نظیرساق پا دچار تورم میشوند. همچنین ممکن است در قسمت شانهها و بالای کمرتان دچار درد عضلانی شوید. این عوارض، طبیعی بوده و ممکن است در عرض 4 تا 6 هفته از بین بروند. بهبودی کامل معمولا چندین ماه طول میکشد، این امر تا حدی به بهبود استخوان جناغ شما ربط دارد که ممکن است دردناک باشد. حتماً درباره عوارض ناراحت کنندهای که دارید با پزشک خود صحبت کنید.
پزشک به شما کمک میکند تا هرچه زودتر به شرایط عادی بازگردید. او ممکن است پیشنهاد کند که به تدریج کارهایی مانند پیادهروی، بیرون رفتن از خانه با دوستان، انجام دادن کارهای سبک خانه یا کارهای حیاط و بالارفتن از پلهها را انجام بدهید.
تغییر رنگ فونت:
رنگ اصلی:
رنگ متن:
تغییر رنگ پس زمینه:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
انتخاب حالت کور رنگی
با انتخاب حالت کوررنگی تصاویر این وبسایت متناسب با حالت کوررنگی شما بهینه می شود